Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Wantsenplaag : desinfectie van het Poincarécentrum en overbrenging van de bewoners naar het centrum Botanique

18/04/2019

Sinds 12 april wordt het opvangcentrum aan de Poincarélaan – dat tot 400 personen opvangt – getroffen door een ernstige wantsenplaag. De aanwezigheid van wantsen is altijd wel een probleem waarmee Samusocial te maken krijgt, maar de toestand heeft proporties aangenomen die ondanks de onmiddellijke activering van interne behandelingsprotocollen en de tussenkomst van gespecialiseerde bedrijven niet kon worden ingeperkt.

Sindsdien worden maatregelen onderzocht om de opvang van een maximum aan mensen te behouden terwijl het gebouw volledig wordt gedesinfecteerd.

Deze situatie bemoeilijkt ook aanzienlijk de arbeidsomstandigheden, waardoor al onze werknemers onderhevig zijn aan stress, wat op lange termijn moeilijk niet haalbaar is.

Samusocial heeft daarom besloten om met de overdracht van de bewoners te starten, om met de geleidelijke sluiting van het Poincarécentrum te kunnen beginnen.

Er worden eerst 150 bijzonder kwetsbare personen overgedragen naar het centrum BotaniqueEr zijn maatregelen genomen om de besmetting van andere centra te voorkomen.

In het kader van de sluiting van de eerste winterplaatsen op 2 mei zullen we onze uiterste best doen om onze bewoners een kwalitatieve opvang te waarborgen.