Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Wantsenplaag en verminderde opvangcapaciteit

16/04/2019

Op enkele weken van de geleidelijke sluiting van het winterplan wordt ons opvangcentrum van de Poincarélaan getroffen door een wantsenplaag. De aanwezigheid van wantsen is altijd wel een probleem waarmee Samusocial te maken krijgt, maar de toestand heeft sinds vorige week echt grote proporties aangenomen.

Eind vorige week is een crisisplan in werking gesteld om de plaag in te dijken en de werkomstandigheden van de teams in functie daarvan aan te passen. Daartoe worden meerdere kamers van het Poincarécentrum dicht gehouden. Sinds vorige week is de totale opvancapaciteit van Samusocial hierdoor met 80 plaatsen verminderd, van 1.180 plaatsen naar 1.100 plaatsen in totaal, een cijfer dat schommelt in functie van de bezettingsgraad van de gezinskamers. 

Hierdoor kan Samusocial vandaag niet langer opvang garanderen aan alle alleenstaande mannen die om onderdak verzoeken. Prioriteit geldt bij de opvang van de meest kwestbare mensen : gezinnen met kinderen, alleenstaande vrouwen en enkel de kwetsbaarste allenstaande mannen.

De sanitaire instanties van het Brussels Gewest zijn van de toestand op de hoogte gebracht en hygiëne-inspecteurs van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie hebben vorige vrijdag het Poincarécentrum bezocht. Ook al houdt deze plaag geen grote risico’s in voor de volksgezondheid, toch ondermijnt ze de kwaliteit van de opvang voor de bewoners en bemoeilijkt ze de omstandigheden waarin de medewerkers van het centrum moeten werken.

Met de sluiting van de eerste plaatsen van de winteropvang op 2 mei voor ogen, stellen wij echter alles in het werk om de onvoorwaardelijke opvang van de eest kwetsbare mensen te waarborgen.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.