Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Hoe worden gezinnen in onze centra opgevangen?

06/03/2021

Bij Samusocial vangen we gezinnen op in twee aparte opvangcentra: een noodopvangcentrum en een opvangcentrum voor langere duur voor de meest kwetsbare gezinnen.

De noodopvang van gezinnen is, net als onze overige diensten, gratis en bestaat erin te voldoen aan de primaire behoeften van alle gezinsleden, van de jongste tot de oudste. Hen onderdak en rust bieden gaat vooraf aan een psychisch-medisch-sociaal werk, gerealiseerd door onze maatschappelijk assistenten, die een diagnose stellen van elke gezinssituatie.  Doelstelling? Oplossingen weg van de straat vinden. Mogelijke oplossingswegen worden dus gevonden en voorgesteld aan de gezinnen. De meest kwetsbare gezinnen met een heel complexe sociale situatie worden doorverwezen naar een gespecialiseerd centrum dat opvang voor langere duur biedt. Dit verschil in verblijfsduur biedt de gehuisveste personen tools om zich weer in te laten met hun traject en een meer duurzame dynamiek naar autonomie te ontwikkelen.

De problemen van opgevangen gezinnen zijn uiteenlopend en veel gezinnen hebben een onregelmatige of complexe administratief statuut. Deze mensen van verschillende origine hebben een beeld van het gezin, de kwesties en de structuur ervan die enorm variëren. Het is soms een uitdaging voor onze teams om hun sociale praktijken in vraag te stellen om een opvang te bieden die de culturele achtergrond van elk respecteert, rekening houdend met naleving van onze waarden en reglementeringen. De plaats van de vrouw en het schooltraject van kinderen staan bijvoorbeeld in het centrum van onze aandacht.

In onze centra begeleidt en organiseert een opvoedersteam sport- en culturele activiteiten en verschillende essentiële animaties voor kinderen zodat ze hun psychisch en emotioneel potentieel evenwichtig kunnen ontwikkelen.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.