Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winter: Samusocial opent 150 extra plaatsen – elke dag worden 900 daklozen opgevangen en begeleid.

17/11/2021

Deze week opent Samusocial 150 winterplaatsen om de opvangcapaciteit van haar programma “daklozen” op een totaal van 900 plaatsen te brengen.
Er zijn verschillende faciliteiten georganiseerd, waaronder de opening van ons nieuw permanent centrum voor kwetsbare personen aan de Prins van Luiklaan in Anderlecht. Het centrum heeft een capaciteit van 160 plaatsen die het hele jaar door geopend zijn en herbergt nu ons opvangprogramma MediHalte, dat medische ondersteuning biedt aan 45 zorgbehoevenden. Het zal ook onderdak bieden aan de meest kwetsbare geïsoleerde personen die behoefte hebben aan stabiliserende zorg en steun.

Tijdens deze winter wordt de opvangcapaciteit van het centrum in Evere met 100 plaatsen verhoogd, zodat dagelijks 250 alleenstaande mannen kunnen worden opgevangen.

In totaal zullen tijdens het winterseizoen tot 900 mensen dag en nacht worden opgevangen door Samusocial, met name: 

-tot 390 mensen in gezinnen
-tot 170 alleenstaande vrouwen
-tot 300 alleenstaande mannen
-45 geïsoleerde personen die medische opvang nodig hebben

Rekening houdend met de opvangcapaciteiten ten behoeve van daklozen beheerd door onze partners (Burgerplatform, Rode Kruis, Hoeksteen, Artsen zonder Grenzen), zullen meer dan 1.800 gratis plaatsen voor noodopvang toegankelijk zijn tijdens het winterseizoen. 

Door de aanzienlijke toename van het aantal daklozen, met name de doelgroep van gezinnen, zal bij de opvang prioriteit worden gegeven aan personen die als bijzonder kwetsbaar worden beschouwd.

Onze mobiele teams zullen dag en nacht de straten van het Brusselse Gewest blijven aflopen om, binnen de grenzen van hun interventiemogelijkheden, onmiddellijk hulp te bieden aan de sociaal meest kwetsbaren.

 

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.