Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winter: Samusocial opent 50 tot 100 bijkomende opvangplaatsen voor gezinnen

16/12/2021

Samusocial heeft een gewestelijke financiering verkregen om de onmiddellijke opening van 50 extra plaatsen te kunnen activeren voor gezinnen zonder oplossing voor onderdak.

Sinds enkele maanden moest onze telefonische permanentie voor sociale noodhulp elke dag dakloze gezinnen afwijzen die op zoek waren naar onderdak.
Onze mobiele teams telden tot voor kort tot 80 personen in gezinsverband, waaronder 40 kinderen, die de nacht buiten moesten doorbrengen wegens gebrek aan onderdak.
Onze teams stellen al vele jaren een toename vast van het aantal gezinnen dat op zoek is naar onderdak, onder meer vrouwen met kinderen die het slachtoffer zijn van intrafamiliaal geweld.

De activering op 15 december van 50 bijkomende plaatsen in ons centrum voor gezinnen in een hotel in de wijk Station Brussel-Noord brengt de onmiddellijk beschikbare capaciteit van Samusocial op 950 bedden: 450 bedden voor gezinnen, 300 bedden voor mannen, 200 bedden voor vrouwen.

Indien nodig kan de opvangcapaciteit voor gezinnen met nog eens 50 plaatsen worden uitgebreid, waardoor de totale capaciteit op 1.000 bedden komt, waarvan 500 voor gezinnen.
Bij het toewijzen van opvangplaatsen en het verlenen van begeleiding zal bijzondere aandacht worden besteed aan eenoudergezinnen, alleenstaande moeders met kinderen, die nog kwetsbaarder zijn.

In de huidige winterse context blijven onze mobiele teams bijzonder waakzaam ten aanzien van gezinnen die op straat leven, om hen medische, psychologische en sociale hulp te verlenen en hen onmiddellijk onderdak te bieden in een van onze opvangcentra.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.