Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winteropvang : sluiting van het centrum in Haren

27/03/2017

Deze maandag 27 maart begint de sluitingprocedure van de winteropvang met het afronden van het federaal luik : het winteropvangcentrum van Haren sluit.

Het centrum van Haren heeft 300 alleenstaande mannen tijdens de winter gehost. Dit centrum werd geopend op 9 januari 2017 op initiatief van de Federaal staatssecretaris voor Armoedebestrijding. Het federaal luik van de winteropvang zat 300 plaatsen ter beschikking, in aanvulling van de 750 regionale plaatsen . Dankzij een regionale financiering kon ook een dagopvang georganiseerd worden.

Met de sluiting van het centrum van Haren, gaat de totale beschikbare capaciteit van 1.300 naar ruim 1.000 opvangplaatsen:

– 278 permanente plaatsen (110 plaatsen in het Vestje,  130 plaatsen in het familiecentrum , 38 plaatsen in de MediHalte)
– 300 plaatsen in de Koningstraat
– 300 plaatsen in het centrum Poincaré
– 130 plaatsen in het centrum van Vorst

Vanaf maandag zal de opvangcapaciteit het niet meer permitteren, ieder onderdakaanvraag aan te nemen. De prioriteit wordt dan aan de meest kwetsbare mensen gegeven (gezinnen met kinderen, alleenstaande vrouwen, zieke mannen)

Onze mobiele teams blijven de stad doorkruizen op zoek naar de dakloze personen. Zij bieden hen een medische, psychische en sociale steun.

 

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.