Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan : 250 bijkomende plaatsen geopend zodat niemand geweigerd hoeft te worden.

31/01/2014

De door Samusocial beheerde wintermaatregelen hebben er in totaal 250 plaatsen bijgekregen zodat geen enkele dakloze die daarom vraagt meer geweigerd hoeft te worden. Eind vorige week kregen zo 948 mensen onderdak binnen het winterplan dat door Samusocial wordt beheerd. De Ministers van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie stonden een ontoereikend aantal van 50 bijkomende plaatsen toe bovenop de 300 plaatsen die initieel beschikbaar zijn gesteld binnen het gewestelijk luik van het door Samusocial beheerde winterplan. Aangezien de totale opvangcapaciteit van het Winterplan daarmee beperkt blijft tot 350 plaatsen dreigden nog steeds 170 personen systematisch geweigerd te worden bij gebrek aan voldoende middelen. Staatssecretaris Maggie De Block besliste daarom donderdag de opvangcapaciteit van het federale luik van het winterplan met 200 plaatsen op te voeren, wat met onmiddellijke ingang een “nulweigeringsbeleid” mogelijk maakte. Het federaal luik van het winterplan beschikt daarmee vandaag over een maximale opvangcapaciteit van 550 plaatsen. De dispatching van de mensen naar de verschillende centra wordt georganiseerd vanuit de telefoonpermanentie (0800/99.340), die dagelijks vanaf 13u instaat voor de registratie van de beschikbare plaatsen.
close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.