Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan: 478 daklozen overnachten eerste nacht bij Samusocial, een week later zijn ze 608!

22/11/2016

Het Winterplan begon vorige week !

De eerste nacht hebben 478 daklozen in de verschillende centra van het Samusocial geslapen. Een week later gaat het om 608 personen. Onder hen , 111 alleenstaande vrouwen en 248 mensen in gezinnen.

Altijd meer thuis en dakloze mensen komen aan de deur van onze verschillende centra kloppen sinds het begin van het winterplan. Wij bewaren een oog op de meest kwetsbaare onder hen : families en vrouwen blijven prioritair.

Deze maandag 21 november is ons Partner Dokters van de Wereld met zijn medisch winterplan begonnen. Het hele winter door zullen vrijwillige artsen en verpleegkundigen de medische teams van Samusocial komen versterken. Al 10 jaar trekt Dokters van de Wereld elke winter naar de winteropvangcentra voor daklozen. Op 10 jaar tijd zag de organisatie het aantal zieke daklozen  fors toenemen: van circa 100 in 2007 naar net geen 1000 zieke daklozen in 2015-16

_dsc6866_dsc6883

Ons Partner Vzw Solidarité Grand Froid heeft zijn vestiaire in ons opvangcentrum vande Koningstraat geinstalleerd. Wij hebben daar een lokaal tot hun beschikking gezet. Hun vrijwilligers komen een keer per week om schoenen en warme kleren te verdelen.

vestiairevestiaire-3

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.