Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan : 700 personen krijgen ieder avond onderdak, waaronder 250 gezinsleden

23/11/2017

Op 15 november lanceerde Samusocial het gewestelijk winterplan voor dakloze personen met de opening van 300 plaatsen voor alleenstaande vrouwen en mannen in het centrum van de Poincarélaan.

Dit centrum huisvestte al 110 mensen vóór de lancering van het Winterplan. Het biedt nu een totale capaciteit van 410 plaatsen.

Deze 300 plaatsen dragen bij aan de bijna 388 plaatsen die het hele jaar open zijn in onze vier centra (110 plaatsen in het noodopvangcentrum in het Vestje, 110 plaatsen in het centrum Poincaré, 130 plaatsen in het familiecentrum in Woluwé, 38 plaatsen in de MediHalte)

In totaal zijn er bijna 700 plaatsen iedere dag direct beschikbaar sinds de opening van het winterplan.

Woensdag 22 november warden 691 personen verwelkomt in onze opvangcentra :

  • 250 personen als lid van een gezin (68 families)
  • 322 alleenstaande mannen
  • 139 alleenstaande vrouwen

Zoals elk jaar is de toename van de opvangcapaciteit geleidelijk, als reactie op de vraag, die ook geleidelijk toeneemt als we de winter ingaan.

Om aan deze verhoging te voldoen opent Samusocial op maandag een laatste aanvulling van 300 extra plaatsen in het centrum van de Koningsstraat, ter beschikking gesteld door het OCMW van Brussel.

 Uiteindelijk zullen de centra die door Samusocial worden gerund bijna elke avond 1.000 mensen verwelkomen om de 300 federale plaatsen aan te vullen die door het Rode Kruis zullen worden geopend. Op volle capaciteit kunnen elke avond in de regio Brussel tot 1.300 daklozen worden ondergebracht.

In afwachting van de opening van het federale Winterplan doet Samusocial zijn best om zo weinig mogelijk gezinnen op straat achter te laten, met name door elke avond 2 tot 3 gezinnen te ontvangen in de multifunctionele ruimtes (vergaderruimte) van het Vestje-centrum.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.