Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan : 709 personen overnachtten gisteravond in de centra van Samusocial, waaronder 267 gezinsleden

07/12/2016

Het Winterplan begon op 14 november met de opening van ons opvangcentrum in de Koningstraat. Dit centrum heeft een capaciteit van 300 tot 350 plaatsen, die bovenop de 278 permanente plaatsen van Samusocial komen. In totaal waren het dus 600 tot 650 plaatsen die iedere dag ter beschikking stonden sinds de opening van het Winterplan.

Zoals ieder jaar vergroot het aanbod samen met de aanvraag, die beetje bij beetje met de dalende temperaturen stijgt.
Met de voortdurende stijging van de aanvragen heeft het Poincaré centrum op vrijdag 2 december 150 extra plaatsen geopend, waaronder 50 voor de opvang van gezinnen en 100 voor alleenstaande mannen sinds 6 december. Deze centrum is open om een voldoende opvangcapaciteit aan te bieden, in afwachting van de opening van het federaal centrum (gepland midden december) en de opening van een extra centrum voor gezinnen in de komende dagen.

Op maandag 6 december overnachtten 709 personen in onze verschillende opvangcentra :
• 267 gezinsleden
• 325 alleenstaande mannen
• 117 alleenstaande vrouwen

Tot nu toe bieden alle centra van Samusocial een beschikbare opvangcapaciteit van 780 plaatsen voor de dakloze mensen.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.