Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan : 936 personen overnachtten gisteren in de opvangcentra van Samusocial – Opening van een nieuw centrum in Haren.

09/01/2017


Samusocial doet verder : ieder onderdak-aanvraag wordt aanvaard bij koude temperaturen


Vorige nacht hebben 936 dakloze personen in de verschillende centra van Samusocial overnacht :

  • 538 alleenstaande mannen
  • 121 alleenstaande vrouwen
  • 277 gezinsleden (79 families)

Sinds het begin van het winterplan op 14 november blijven de aanvragen voor onderdak stijgen, met de dalende temperaturen.


Na de opening van een centrum voor gezinnen in Vorst op 23 december, opent Samusocial vandaag een centrum in Haren : daarmee staat de winteropvang op zijn volle capaciteit, met meer dan 1.300 plaatsen. Dit centrum is gefinanceerd door het federaal en heeft een capaciteit van 300 plaatsen. Hij biedt ook een dagopvang voor de meest kwetsbaren, dankzij een  financering van het Brussels Gewest.


Onze mobiele teams blijven de stad doorkruizen op zoek naar de dakloze personen. Zij bieden hen een medisch-psychisch en sociale steun en proberen hen te overtuigen, in onze centra te komen overnachten.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.