Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan : 943 personen overnachtten gisteren bij Samusocial, niemand wordt geweigerd

10/01/2018

Vorige nacht heeft Samusocial 943 personen verwelkomt, waaronder : 

  • 62 families met in totaal 220 gezinsleden en 141 kinderen
  • 595 alleenstaande mannen
  • 128 alleenstaande vrouwen

Alle mensen op zoek naar een slaapplaats konden bij Samusocial overnachten, geen enkel vraag tot opvang werd geweigerd ondanks de kou en de hoge aanvraag tot onderdak. Samusocial heeft nog een reserve van 35 tot 60 plaatsen, zou de aanvraag  nog stijgen. Gisteren communiceerde het Rode Kruis dat zij ook 50 tot 60 extraplaatsen ter beschikking kunnen zetten. Samusocial is ook verantwoordelijk voor de telefonische registratie van de personen die in dit centrum zijn ondergebracht.

In aanvulling op accomodatie kunnen de mensen die bij Samusocial overnachten van volgende diensten gebruik maken :
– Warme maaltijden en ontbijten
– Medische en verpleegkundige raadplegingen
– Psychosociale permanentie (individuele gesprekken met een sociaal assistent en/of een psycholoog in samenwerking met het project 107), om de situatie van de persoon op te volgen en samen op zoek naar oplossingen te gaan.
– Een vestiairedienst : verstrekken van propere kleding door de vzw Solidarité Grands Froids 

De 62 gezinnen hebben elk een specifieke en aangepaste accommodatie gekregen, wat betekend: residentiële opvang, (24u/24) , medisch en psychosociale zorg voor de ouders en hun kinderen,  zoeken naar oplossingen voor straatuitgang. scholing van de kinderen.

Ten slotte, naast de zieke daklozen  die een  medische accommodatie in de MediHalte krijgen  (38 gemedicaliseerde bedden), zijn enkele personen als bijzonder kwetsbaar geidentificeert (ouderen, personen in psychologische nood, vrouwen die het slachtoffer zijn van geweld, enz.) : deze worden op een residentiële modus verwelkomt  en kunnen ook  overdag in onze noodopvangcentra verblijven.

 

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.