Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan : geen enkel gezin geweigerd

10/12/2019

Gisterenavond verstrekte Samusocial onderdak aan 784 personen, van wie:

  • 468 personen in gezinsverband (146 gezinnen) waarbij 259 kinderen
  • 186 alleenstaande mannen
  • 130 alleenstaande vrouwen

Ook al nadert de beschikbare opvangcapaciteit voor gezinnen het verzadigingspunt, toch blijft Samusocial alles in het werk stellen om geen enkel gezin te weigeren dat om onderdak vraagt.

Gezinnen in een situatie die niet absoluut onmiddellijke opvang vereist (gezinnen met hulp van een vereniging, een OCMW of een bijstandsdienst) worden door de medewerkers van onze telefoonpermanentie soms verzocht opnieuw contact met ons op te nemen na 16u zodat ze zeker zijn dat alle andere pistes naar onderdak (persoonlijk netwerk, opvangtehuizen, …) zijn uitgeput vóór we tot noodopvang overgaan.  

Toch blijven wij waakzaam zodat we alle gezinnen en personen die in een specifieke noodsituatie terechtkomen onmiddellijk kunnen opvangen.

De capaciteit voor alleenstaanden moet weldra uitgebreid kunnen worden. Het centrum aan de Kruidtuin opent volgende week de deuren met 300 bijkomende plaatsen voor alleenstaande mannen.

 Samusocial staat regelmatig in contact met Bruss’Help, de Coördinator van het Winterplan, om de behoeften en de ontplooide dienstverlening te evalueren.  

 

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.