Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan : geen weigeringen s’nachts. Herinnering qua meldingen van personen in nood.

25/01/2019

De opvangcentra van Samusocial draaien op volle toeren sinds de opening van het winterplan op 15 november. Gisteravond werden 937 mensen verwelkomd in onze centra -waaronder 117 families – 398 personen, waaronder 228 kinderen. Samusocial kon alle mensen met een aanvraag tot accomodatie opvangen, na herverdeling van de onbezette plaatsen om 22u. 

In afwachting van de opening van het centrum in Evere volgende week (vertraagde opening om technische redenen), doet Samusocial alles om  bij koude temperaturen een plaats aan te bieden aan mensen met een aanvraag tot opvang.

Terwijl veel mensen onderdak krijgen, weigeren veel mensen om in een opvangcentrum te komen en blijven liever waar ze zijn. Onze mobiele teams blijven de straten van het Brussels Gewest doorkruisen, op zoek naar de meest kwetsbare en gedesocialiseerde daklozen, voor zover de omstandigheden hen dit toelaten.

Het gratisnummer van Samusocial –  0800/99.340 -reageert ook op tal van meldingen van mensen in nood door burgers en publieke of privé operators. De meldingen zijn vaak de gelegenheid om een plaats aan te bieden aan mensen die Samusocial niet willen/kunnen contacteren.
Als de meldingen bijzonders kwetsbare persoon of iemand met beperkte mobiliteit betreft, kan Samusocial besluiten om een mobiele hulpteam te sturen, waar de persoon zich bevindt.

We herinneren u echter aan dat de interventiezone van de mobiele hulpteams beperkt is tot het Brussels Gewest. Samusocial is ook niet in staat om te reageren op alle aanvragen voor mobiele interventies, die zeer talrijk zijn in dit winterseizoen. 

Onze medisch-psycho-sociale teams evalueren per geval de urgentie van de gemelde situatie en de prioriteit van de interventies.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.