Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan : heractivering van de humanitaire sas en opening van een derde opvangcentrum

18/01/2019

Deze donderdag 17 januari overnachtten 896 personen in het winterplan van Samusocial, waaronder :

  • 385 personen als lid van een gezin, waaronder 221 kinderen (115 familles)
  • 396 alleenstaande mannen
  • 115 alleenstaande vrouwen

 

Tot nu toe hebben alle vrouwen en gezinnen met een aanvraag tot accomodatie bij Samusocial kunnen verblijven. Mannen zijn talrijker op straat : daardoor waren we niet in staat om alle aanvragen positief te beantwoorden. Onze teams blijven waakzaam om de meest kwetsbare personen te kunnen opvangen.

Gezien de lage temperaturen heeft Samusocial sinds woensdag een humanitaire sas van 40 à 50 extra opvangplaatsen heractiveerd voor alleenstaande mannen in het centrum “Poincaré”. Dit werd bepaald in afwachting  van de komende opening van het derde en laatste wintercentrum in Evere, dat volgende week zijn deuren zou moeten kunnen openen. Daarmee wordt de opvangcapaciteit met 300 plaatsen versterkt. 

De totale huidige opvangcapaciteit van Samusocial is nu van 900 a 920 plaatsen (afhankelijk van de bezettingsgraad van de kamers voor gezinnen). Daarnaast biedt de Croix-Rouge 250 plaatsen in het kader van het federaal winterplan.
Vandaag worden dus meer dan 1.150 personen ieder dag ondergebracht in de 2 winterplannen, regionaal en federaal, in het Brussels Gewest. 

Net als de rest van het jaar blijven onze mobile teams de straten van het Brussels Gewest doorkruisen, op zoek naar de meest kwetsbare en gedesocialiseerde daklozen, voor zover de omstandigheden hen dit toelaten.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.