Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan : het is koud, niemand wordt geweigerd

01/12/2017

Vorige nacht heeft Samusocial 798 personen verwelkomt, waaronder :

  • 84 families met in totaal 271 gezinsleden en 160 kinderen
  • 398 alleenstaande mannen
  • 129 alleenstaande vrouwen

Gezien het gebrek aan een onmiddellijke oplossing om een residentiele woonmogelijkheid  te bieden aan alle families die hulp nodig hebben, heeft Samusocial alles in het werk gesteld om geen van hen te weigeren.

Omdat het regionale winterplan alleen overnachtingsmogelijkheden biedt, verwelkomt  Samusocial zoveel mogelijk gezinnen in privékamers in zijn wooncentra, dat het hele jaar door 24/24 open zijn , (de permanente verblijfscentra van het Vestje en Woluwé)

Van de 84 gezinnen die op 30 november werden gehost, ontvingen 68 gezinnen een aangepasste  ontvangst, op een residentiele modus  en in een privékamer. 16 andere gezinnen konden alleen  van een nachtopvang profiteren in het centrum van de Koningsstraat.

Dit centrum biedt een infrastructuur en een accommodatiewijze die aanvankelijk was gepland voor de ontvangst van alleenstaande personen (slaapzalen zonder privatieve ruimten, ontvangst tussen 18.00 en 8.00 uur). Families die tussen 18.00 en 8.00 uur in dit centrum zijn ondergebracht, worden elke ochtend naar de dienstofferte van 86.400 georienteerd.

Samusocial herinnert echter aan het humanitaire en tijdelijke karakter van deze operationele beslissing en benadrukt de ontoereikendheid van deze manier om gezinnen op te vangen. Er bestaan inderdaad met vele knelpunten : slechts dagopvang, overdag geen kamer voor kinderen, accomodatie in slaapzalen – geen privékamers, promiscuïteit met een publiek van langdurige daklozen -, mobiliteitsproblemen tussen nacht en dagopvang, rondtrekkende families overdag ezv.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.