Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan : meer dan 1.200 dakloze personen slapen iedere nacht in de opvangcentra van Samusocial

24/01/2017


De winteropvang dat door Samusocial word beheerd is er altijd in staat toe om ieder onderdak-aanvraag bij koude temperaturen,  positief te beantwoorden.

Gisteren overnachtten 1201 dakloze personen in de verschillende centra van Samusocial :

  • 719 alleenstaande mannen
  • 134 alleenstaande vrouwen
  • 348 gezinsleden (96 gezinnen), waaronder 206 kinderen

Drie van de zeven opvangcentra bieden ook een dagopvang en zijn dus 24u/24u open, voor ongeveer 350 gezinsleden. Zo kunnen we de specifieke noden aanpakken van dit bijzonders kwetsbaar publiek (permanente toegang tot de privé-kamers, psychosociale begeleiding, verpleegkundige consultaties, animatie voor de kinderen)


Sinds vrijdag 20 januari heeft Samusocial toch een buffer van meerdere bedden geactiveerd, in het centrum van de Koningstraat : dit is nodig om de steeds stijgende onderdak-aanvragen van dakloze families te kunnen beantwoorden. Samusocial overlegt met de dagopvang diensten, om de continuiteit van de opvang voor deze families te kunnen garanderen.


Onze mobiele teams blijven de stad doorkruizen op zoek naar dakloze personen. Zij bieden hen een medisch-psychisch en sociale steun en proberen hen te overtuigen, in onze centra te komen overnachten.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.