Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan : meer dan 1000 personen overnachten elke avond in de opvangcentra van Samusocial

04/03/2019

Deze zondag 3 maart hebben 1066 personen in de opvangcentra van Samusocial overnacht :

  • 583 alleenstaande mannen
  • 133 alleenstaande vrouwen
  • 350 gezinsleden (108 families), waaronder 195 minderjarigen.

Ieder persoon met een aanvraag tot opvang wordt verwelkomt, en kan van onze dienstofferte gebruik maken : warme maaltijden, toegang tot sanitaires (WC’s en douches), sociale en medische begeleiding, vestiaires (in samenwerking met Solidarité Grands Froids vzw).

Het winterplan opende geleidelijk vanaf 15 november.  Sinds 30 januari is de maximale capaciteit van het winterplan beschikbaar : elke nacht kunnen tussen 1.150 a 1.200 dakloze personen in de opvang van Samusocial een plaats krijgen (afhankelijk van de bezettingsgraad van de kamers voor gezinnen).


Daarnaast worden 250 a 275 plaatsen door de Croix-Rouge geopend in het federale winterplan.
Vandaag kunnen dus tussen 1.400 en 1.475 personen elke nacht worden ondergebracht door de twee winterplannen – regionaal en federaal – in het Brussels Gewest. 


Net als de rest van het jaar blijven onze mobiele teams de straten van het Brussels Gewest doorkruisen, op zoek naar de meest kwetsbare en gedesocialiseerde daklozen, voor zover de omstandigheden hen dit toelaten.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.