Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan : meer dan 650 mensen krijgen iedere nacht onderdak

01/12/2016

thermometre hiver

Het Winterplan begon op 14 november met de opening van ons opvancentrum van de Koningstraat. Deze centrum heeft een capaciteit van 300 tot 350 plaatsen, die bovenop de 300 permanente plaatsen van de Samusocial komen. In total zijn het dus 600 tot 650 plaatsen die iedere dag ter beschikking staan sinds de opening van het Winterplan. Zoals ieder jaar vergroot het aanbod samen met de aanvraag, die beetje bij beetje met de dalende temperaturen stijgt. De eerste nacht hebben 478 mensen in onze centra overnacht. Het zijn nu meer dan 650 personen die ieder nacht opgevangen worden, waaronder 250 mensen in gezinnen. Omdat het steeds kouder wordt en daarmee de aanvragen verder stijgen, hebben we een “buffer” geactiveerd : dit betekent 50 plaatsen meer in het centrum van de Koningstraat. In functie van de noden kunnen voor de meest kwetsbare daklozen nog meer plaatsen geopend worden  in het centrum “Poincaré”, in afwachting van een federaal centrum, die nog 300 plaatsen ter beschikking zal stellen.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.