Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan: meer dan 700 mensen vinden iedere avond onderdak, van wie 443 personen in gezinsverband

22/11/2019

370 winterplaatsen zijn ondertussen beschikbaar als aanvulling bij de 378 bedden die er het hele jaar zijn in de opvangcentra van Samusocial (110 plaatsen in het noodopvangcentrum van het Vestje, 110 plaatsen in het Poincarécentrum, 120 plaatsen in het gezinscentrum van Woluwe, 38 plaatsen in het centrum MediHalte).

Van deze 370 plaatsen zijn er 320 voorbehouden om gezinnen op te vangen in het centrum van Evere en 50 voor alleenstaande mannen en vrouwen in de noodopvangcentra aan de Poincarélaan en het Vestje.

Deze week donderdag 22 november konden we 713 personen onderbrengen in onze opvangcentra, hetzij:
– 443 personen in gezinsverband van wie 243 kinderen (137 gezinnen)
– 149 alleenstaande mannen
– 121 alleenstaande vrouwen

Alle gezinnen en alleenstaande vrouwen die daarom vroegen konden tot nog toe opgevangen worden. Het zeer grote aantal personen in gezinsverband – ongezien in de geschiedenis van Samusocial – zo vroeg al in de winterperiode noopt ons ertoe om tijdelijk de uitbreiding van de opvangcapaciteit voor alleenstaande mannen te beperken. Onze teams zijn hierdoor niet in staat om alle alleenstaande mannen op te vangen die hierom vragen omdat deze groep heel wat omvangrijker is op straat.

 

 

 

 

 

 


Er zijn inrichtingswerken bezig om de opvang aan hogere kwaliteitsnormen te laten voldoen, en dan met name wat de grootte van de kamers betreft. Hierdoor wordt de opvangcapaciteit van het Poincarécentrum weldra met 60 plaatsen verhoogd. Ook komen er half december 300 plaatsen beschikbaar voor alleenstaande mannen in het centrum aan de Kruidtuin.

Zoals ieder jaar gebeurt de uitbreiding van de opvangcapaciteit geleidelijk aan in overleg met Bruss’Help, de coördinator van het Winterplan.

Zoals ook de rest van het jaar doorkruisen de mobiele hulpteams het Brussels Gewest om afhankelijk van hun interventiecapaciteit hulp te verlenen aan de meest gedesocialiseerde mensen op straat.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.