Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan : opening van 300 extra plaatsen voor alleenstaande mannen in het centrum van de Koningstraat

30/01/2019

Gisteravond overnachtten 918 personen waaronder 121 gezinnen – 409 personen waaronder 232 kinderen – in onze centra. Samusocial kon ieder persoon met een aanvraag tot opvang verwelkomen, na herverdeling van de plaatsen van de personen die een reservatie hadden gedaan maar om 22u toch niet zijn gekomen.

Vanaf deze woensdag opent Samusocial 300 extra plaatsen voor alleenstaande mannen in het centrum van de Koningstraat.
Gezinnen die tot nu toe in dit centrum woonden kunnen eindelijk naar het centrum van Evere verhuizen, dat vanavond zijn deuren opent om ze te verwelkomen, 24u/24.

Met de opening van deze 300 plaatsen zal de totale opvangcapaciteit van Samusocial het ons permitteren, elke nacht tussen 1.150 en 1.200 personen te verwelkomen (afhankelijk van de bezettingsgraad van de kamers voor gezinnen).

Daarnaast worden 250 a 275 plaatsen door de Croix-Rouge geopend in het federale winterplan.
Vandaag kunnen dus tussen 1.400 en 1.475 personen elke nacht worden ondergebracht door de twee winterplannen – regionaal en federaal – in het Brussels Gewest. 

Net als de rest van het jaar blijven onze mobiele teams de straten van het Brussels Gewest doorkruisen, op zoek naar de meest kwetsbare en gedesocialiseerde daklozen, voor zover de omstandigheden hen dit toelaten.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.