Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan : opening van 300 plaatsen voor alleenstaande mannen op 16 december

13/12/2019


Bijna een maand na de start van het winterplan verwelkomt Samusocial elke avond iets minder dan 800 mensen in het kader van het gewestelijk winterplan.

Vanaf 16 december zijn er 300 extra plaatsen beschikbaar voor alleenstaande mannen in het centrum Botanique, dat opent na renovatiewerken. Dit centrum biedt alleen nachtopvang, het zal zijn deuren openen van 17u30 tot 8u s’morgens. Gezinnen en de meest kwetsbare mensen die permanente opvang nodig hebben, worden doorverwezen naar andere centra die 24/24 open blijven. Naast de accomodatie zullen de mensen die in het centrum Botanique verblijven, van volgende diensten gebruik kunnen maken :
  • Een warme maaltijd s’avonds en een ontbijt s’morgens
  • Toegang tot sanitaire voorzieningen (douches, WC)
  • Een bagagedepot
  • Sociale permanentie : individuele gesprekken s’avonds met doorverwijzingen naar de dagdiensten (sociale dagdienst van Samusocial, OCMW, sociale gezondheidsdiensten, sociale restaurants, ezv…)
  • Een medische en verpleegkundige permanentie : raadplegingen van artsen en verpleegkundigen verzekerd door de medische teams van Samusocial en de vrijwilligers van Dokters van de Wereld.
  • Een vestiairedienst dankzij de vzw Solidarité Grands Froids, met reservekleding.
De mobiele hulpteams blijven hun hulp verlenen aan de mensen op straat.
close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.