Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan : prioritaire opvang voor alle families en opening van 50 extra plaatsen voor alleenstaande mannen

07/02/2018

In reactie op de huidige kou en de toegenomen vraag naar accommodatie van gezinnen, heeft Samusocial in overleg met de regionale autoriteiten besloten om de verdeling van de ventilatiecapaciteit opnieuw te definiëren.

Sinds dinsdag 6 februari kan het centrum van de Koningstraat  –oorspronkelijk gepland voor de opvang van 300 alleenstaande mannen – 80 tot 90 personen in gezinsverband verwelkomen. Een van de drie verdiepingen in het centrum wordt vanaf nu volledig gewijd aan gezinnen.
Gisteravond konden alle gezinnen met een aanvraag tot opvang onderdak krijgen. 

Het centrum van de Koningstraat biedt alleen een nachtopvang, van 18u tot 8u ’s ochtends. Gezinnen die in dit centrum logeren worden daarom elle ochtend naar andere dagopvangvoorzieningen geleid.
Deze herontwikkeling gaat ook samen met een tijdelijke afname van de opvangcapaciteit voor alleenstaande mannen, die als de minst kwetsbaren worden aangemerkt. Zo kon Samusocial dinsdagavond geen onderdak aanbieden aan 46 mannen.

Daarom opent Samusocial vandaag al 50 extra plaatsen voor alleenstaande mannen.
Deze 50 plaatsen worden in eerste instantie in het centrum  Poincaré ter beschikking gesteld. Dit is een dringende en tijdelijke voorziening in afwachting van de zeer binnenkorte  opening van een extra centrum dat nog niet toegankelijk is.
Op dinsdag 6 februari heeft het winterplan van Samusocial aan 926 personen onderdak aangeboden, waaronder :

  • 267 personen in gezinsverband (78 families), waaronder 157 kinderen
  • 523 alleenstaande mannen
  • 136 alleenstaande vrouwen
close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.