Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Samusocial is op zoek naar gebouwen voor het Winterplan voor daklozen en doet een oproep aan de privésector

17/09/2019

In Brussel en het hele gewest is er een nijpende nood aan gebouwen om mensen onderdak te geven die zich genoodzaakt zien om op straat leven. Net zoals het Burgerplatform dat eveneens zoekt naar een plek om 350 transmigranten te blijven opvangen maakt Samusocial zich zorgen over het gebrek aan geschikte gebouwen voor de winteropvang van daklozen.

Nu de eerste koude nachten hun opwachting maken, twee maanden voor de start van het Winterplan, zoekt Samusocial nog steeds naar gebouwen om zijn opvangcapaciteit uit te breiden voor het winterplan dat half november wordt opgestart met een mandaat van de gewestelijke overheid.

Tot nog toe hebben de vele prospectie-inspanningen zowel bij de openbare als de privésector niets opgeleverd. 

Daarom doen wij vandaag een dringende oproep aan de Brusselse gemeenten, de OCMW’s en de lokale spelers waarmee wij tot nog toe tevergeefs contact hebben gehad, maar ook aan privéondernemingen om ons te helpen door gebouwen ter beschikking te stellen of te verhuren, of kantoren of enige andere voorzieningen waar wij opvang kunnen organiseren en waardig onderdak verschaffen voor mensen die geen onderdak vinden in het Brussels Gewest.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.