Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan : Samusocial stelt alles in het werk om geen gezinnen te weigeren

27/11/2017

Gisteravond verwelkomde Samusocial 693 mensen, waaronder 248 gezinsleden met 154 kinderen (in totaal 70 gezinnen). Omdat het regionale winterplan alleen overnachtingsmogelijkheden voorziet, heeft Samusocial alles in het werk gesteld om zoveel mogelijk gezinnen te huisvesten in de privékamers van zijn 24-uurscentra Vestje en Woluwé.

Zoals vorige week werd aangekondigd, opent de Samusocial vanavond het wintercentrum van de Koningsstraat, met een totale capaciteit van 300 plaatsen. Zoals elk jaar, in het kader van het Winterplan, biedt dit centrum een infrastructuur en een accommodatietype die aanvankelijk was gepland voor de ontvangst van alleenstaande personen (slaapzalen zonder privéruimten, opvang alleen ‘s nachts tussen 18.00 en 8.00 uur).

Aangezien er geen onmiddellijke oplossing bestaat voor het opvangen van de vele families die hulp nodig hebben, zal Samusocial zijn uiterste best doen om geen van hen te weigeren. Indien nodig en binnen een strikt humanitair optiek kunnen plaatsen in het centrum van de Koningstraat worden gebruikt voor de nachtopvang van gezinnen tussen 18.00 en 8.00 uur ‘s morgens. De families die gebruik maken van deze nachtopvang zullen elke ochtend naar de dagopvangdiensten 86.400 worden georienteerd.

Samusocial herinnert echter aan het humanitaire en tijdelijke karakter van deze operationele beslissing en benadrukt de ontoereikendheid van deze manier om gezinnen op te vangen. Er bestaan inderdaad met vele knelpunten : slechts dagopvang, overdag geen kamer voor kinderen, accomodatie in slaapzalen – geen privékamers, promiscuïteit met een publiek van langdurige daklozen -, mobiliteitsproblemen tussen nacht en dagopvang, rondtrekkende families overdag ezv.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.