Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan : saturatie van de opvangcapaciteit en onvermogen om alle mannen met een aanvraag tot opvang te huisvesten.

14/01/2020

Gisteravond verstrekte Samusocial onderdak aan 1.065 personen, van wie :

– 490 alleenstaande mannen
– 130 alleenstaande vrouwen
– 445 personen in gezinsverband (138 gezinnen), waarbij 257 kinderen

De maximale opvangcapaciteit wordt nu bereikt na een geleidelijk openingproces, dat op 15 december eindigde met de opening van het Centrum van de Koningstraat en zijn 300 plaatsen voor alleenstaande mannen.

Onze centra verwelkomen elke nacht bijna 1.100 personen die gebruik kunnen maken van accomodatie, maaltijden, medische consultaties en sociale begeleiding.
Op regionaal niveau worden bijna 1.750 personen elke avond ondergebracht in de gratis opvangstructuren die worden beheerd door de verschillende operatoren in Brussel : Samusocial (1.100 plaatsen), de Croix-Rouge de Belgique (250 plaatsen), de Plateforme Citoyenne (350 plaatsen) en de vzw Hoeksteen (48 plaatsen).

Alle gezinnen en alleenstaande vrouwen met een aanvraag tot opvang werden tot nu toe opgevangen. Sinds 25 december is Samusocial echter niet langer in staat om alle alleenstaande mannen die onderdak nodig hebben, te huisvesten. Onze teams blijven zeer waakzaam over situaties van bijzonder kwetsbare mannen om hen onderdak te garanderen (oudere of fragiele mannen, mannen met psychische problemen…)

Er zijn momenteel discussies aan de gang over het openen van extra ruimtes met Bruss’Help, coördinator van het winterplan, en de regionale autoriteiten.

De mobiele hulpteams blijven hun hulp verlenen aan de meest kwetsbare mensen in de straten van Brussel.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.