Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan : stand van zaken

28/12/2018

Deze donderdag 27 december ontving het winterplan 891 personen :

  • 393 personen als lid van een gezin, waaronder 222 kinderen (114 families)
  • 388 alleenstaande mannen
  • 110 alleenstaande vrouwen  

Tot nu toe hebben alle vrouwen en gezinnenmet een aanvraag tot accomodatie bij Samusocial kunnen verblijven. Mannen zijn talrijker op straat : daardoor waren we niet in staat om alle aanvragen positief te beantwoorden. Onze teams bleven waakzaam om de meest kwetsbare personen te kunnen opvangen.

Deze week besloot Samusocial,  een humanitaire sluis van 30 extra winterplaatsen te openen voor alleenstaande mannen in het Poincarécentrum. 

De huidige opvangcapaciteit van Samusocial is van 900 a 920 plaatsen (afhankelijk van de bezetting van de familiekamers). Daarnaast zijn 75 plaatsen ter beschikking gezte door de Croix-Rouge in het kader van het federaal winterplan. Meer dan 1.050 personen vinden dus ieder dag onderdak in de 2 winterplannen, regionaal en federaal, in het Brussels Gewest.  

Binnenkort opent een derde wintercentrum in Evere. De opening van dit centrum en de herschikkingen van de opvangcapaciteit verhoogt de opvangcapaciteit van 300 plaatsen. 

Net als de rest van het jaar blijven onze mobiele teams de straten van het Brusels Gewest doorkruisen, op zoek naar de meest kwetsbare daklozen.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.