Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Winterplan voor daklozen : De winterkoude komt eraan, Samusocial opent een noodcentrum voor daklozen in Schaarbeek

24/12/2014

Vrijdag gaan de temperaturen onder nul en voor het weekend worden winterse temperaturen voorspeld.

Gezien de vele voorwaarden die de gemeente Schaarbeek stelt voor de opening van het gebouw aan het Solvayplein en gelet op de vele mensen die geweigerd moeten worden als ze om onderdak voor de nacht komen vragen, heeft Samusocial beslist om onmiddellijk een ander gebouw te openen in de Guillaume Kennisstraat 66 in Schaarbeek.

Samusocial heeft deze beslissing genomen om zo snel mogelijk onderdak te kunnen geven aan het grote aantal daklozen die elke avond bij gebrek aan plaats weggestuurd moeten worden en daardoor toch de nacht op straat moeten doorbrengen. Tot vandaag zat de capaciteit voor de winteropvang tegen het plafond van 630 plaatsen en moesten dus iedere dag mensen geweigerd worden als ze om nachtopvang kwamen vragen. Met de opening van het centrum in de Kennisstraat kunnen nu ruim 900 dakloze mensen ondergebracht worden door het winterplan voor daklozen dat door Samusocial wordt beheerd.

Het gebouw in de Kennisstraat is een vroeger rusthuis en biedt hierdoor een aangepaste  infrastructuur (kamers, keukens, veel sanitair) om mensen op te vangen in de context van het winterplan.

In dit centrum kunnen tot 300 mensen terecht binnen het federale luik van het winterplan.

Samusocial hoopt dat het zich vanaf vandaag opnieuw voor 100 % kan toeleggen op de effectieve opvang van alle daklozen die vragen om nachtelijk onderdak.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.