Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Woorden van alleenstaande moeders: Dalida

25/02/2022

Het zijn moeders. Vrijgezellen. Sommigen hebben geen inkomen, de meesten zijn slachtoffer van geweld, allen hebben geen onderdak. Ze leven in de noodopvang voor gezinnen van Samusocial. Ze dromen van vreedzamer dagen en doen alles wat in hun macht ligt om die te verwezenlijken.

Een paar fragmenten van uitwisselingen met hen.

Dalila, moeder van een 2-jarige jongen:

 “Ik ben 23 jaar oud. Ik ben hier nu bijna een jaar bij Samusocial. Toen ik aankwam, had ik niets. Buiten kon ik mijn zoon niets geven, geen kleine traktatie… dat is moeilijk voor een moeder. Ik heb veel gehuild. Ik kon geen feestje geven voor zijn eerste verjaardag. Ik krijg nu sinds een maand een uitkering van de OCMW. Beetje bij beetje wordt de situatie beter, en binnenkort zal ik kunnen werken als mijn zoon naar school gaat. Op dit moment heb ik niemand om voor hem te zorgen, ik kan me geen fulltime oppas of crèche veroorloven.”

Ik doe een gift

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.