Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Ze maakten ooit gebruik van de diensten van Samusocial … maar vandaag zijn ze niet langer dakloos!

11/06/2018

Mevrouw Annie, afkomstig uit Kameroen, verbleef in het centrum Vestje, de Medihalte en het Familiecentrum, en heeft vandaag een privéwoning.

Februari 2015. Enkele maanden geleden huurde mevrouw Annie nog een appartementje in een ongezond huis, dat uiteindelijk in beslag werd genomen en verkocht. Ze was net geopereerd en was nu dakloos. Het personeel van het revalidatiecentrum begeleidt haar naar het centrum van Samusocial aan het Vestje.

“Toen ik aankwam bij Samusocial kon ik niet meer stopen met huilen. Ik was uitgeput en moest nog herstellen van mijn operatie, waardoor ik in een rolstoel zat. En toen, in oktober bleek ik zwanger, hoewel men me in het ziekenhuis had gezegd dat ik nooit een kind zou krijgen. Ik dacht dat ik opnieuw ziek was, ik had me er al bij neergelegd dat ik nooit moeder zou worden. Maar het was wel degelijk waar. Even voor Kerstmis ben ik overgebracht naar de Medihalte. In het begin wilde ik terug naar het Vestje, waar ik me thuis voelde, maar enkele dagen later ging het beter en begonnen ze mijn situatie in orde te brengen. Heel mijn zwangerschap heb ik in de Medihalte doorgebracht.

Ikena is geboren in juni 2016. Eerst had ik wat problemen met de Service d’Aide à la Jeunesse, die vond dat ik mijn dochter niet kon houden wegens mijn hemiplegie. Hoezo?! Hoewel ik onvruchtbaar zou zijn, heb ik 9 maanden lang een kind gedragen, en dan zeiden ze dat ik niet in staat zou zijn om haar te dragen en op te tillen?!

Mijn advocaat heeft alles geregeld. In juli 2016 ben ik dan naar het Familiecentrum van Samusocial gegaan, waar ik een eigen kamer kreeg. De opvoedster heeft me erg goed ondersteund. Alle personeelsleden van Samusocial hebben me geholpen om mijn dochter op te voeden. Nooit voelde ik me in de steek gelaten.”

In maart 2018, meer dan 3 jaar na haar aankomst bij Samusocial, heeft mevrouw Annie een privéwoning gevonden, met haar dochter.

Ze denkt terug aan haar jaren bij Samusocial: “ik werd verwend van begin tot einde. Anders zou ik het nooit hebben volgehouden. Bij Samusocial, zowel aan het Vestje, in de Medihalte en in het Familiecentrum, voelde ik me thuis. Ik ben iedereen die mij heeft ondersteund heel dankbaar. Ik ben bij Samusocial aangekomen als persoon met een handicap, in een rolstoel, dakloos en (zogezegd) onvruchtbaar. Ik ben er gezonder buitengegaan, met een kind, een verblijfsvergunning en een sociale woning!”

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.