Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

25 November: Samusocial bevestigt opnieuw zijn dagelijkse inzet voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen.

25/11/2021

25 november is de internationale dag tegen geweld op vrouwen.

In 2020 werden meer dan 1.500 vrouwen opgevangen en begeleid door Samusocial. Onder hen waren er 286 die verklaarden het slachtoffer te zijn van partnergeweld. Dit cijfer ligt ver onder de werkelijkheid, omdat veel vrouwen dit issue, waar nog altijd een veel te groot taboe op rust, liever geheim houden.

Samusocial zet zich dagelijks in voor de bestrijding van geweld tegen vrouwen. In ons centrum Louiza, het specifieke vrouwencentrum, en in de centra voor gezinnen krijgen vele vrouwen individuele psycho-medisch-sociale begeleiding om hen in staat te stellen om op eigen tempo de draad van hun leven weer op te nemen. De vertrouwelijkheid waarborgt de veiligheid van de opgevangen vrouwen en de onvoorwaardelijke en vrije opvang maakt het mogelijk de meest kwetsbaren op te vangen, ongeacht hun administratieve toestand.

“Toen ik aankwam in het centrum, was ik niet te troosten. Ik bleef de hele tijd op mijn kamer. Dan ben ik begonnen de psychologe van het centrum te zien en activiteiten te doen, dat heeft me enorm geholpen. Hier voel ik me welkom, met mijn verdriet.
Nu stopt mijn leven hier niet. Ik wil blijven vechten en lessen Nederlands volgen, dat zal me helpen om werk te vinden. Verder zal ik blijven praten over wat er gebeurd is, weet je, mensen moeten begrijpen dat vrouwen die geslagen worden, niet verantwoordelijk zijn voor wat hen overkomt.”

Lees de volledige getuigenis van Sophie, bewoonster in het vrouwenopvangcentrum van Samusocial.