Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Cyryl, gehuisvest en verzorgd in het centrum voor kwetsbare mensen : “Het enige wat men nodig heeft, is een goede gezondheid.”

02/02/2022

Cyryl, Pool, woont al 14 jaar in België. Hij werkte in de bouw: parket leggen en timmerwerk hadden geen geheimen voor hem. Maar op een dag vernam hij dat hij ziek was: kanker. 

Cyryl moest stoppen met werken, was uitgeput door de chemosessies die hij meermaals per week moest ondergaan, en de gezondheidsproblemen volgden elkaar op: hartaanval, polsbreuken. Het ging snel bergaf… Cyryl had niet langer de financiële middelen om zijn ziekte en zijn huisvesting te betalen en werd opgenomen in het Samusocial-centrum dat gespecialiseerd is in de opvang van mensen die intensieve medische zorg nodig hebben. Dat is nu 3 jaar geleden…

Cyryl verteld: “Het enige wat men nodig heeft, is een goede gezondheid. Mocht ik hier niet zijn, dan weet ik niet hoe ik zou leven… Ik zou op straat staan, omdat ik momenteel niet kan werken. Hier is eten, een douche, een warm bed, de verpleegsters zijn behulpzaam en begripvol. Wat zou een mens nog meer willen?” Tussen zijn afspraken bij de kinesist en zijn chemosessies gaat Cyryl vaak naar het ziekenhuis. Op ‘goede’ dagen gaat hij met het openbaar vervoer, op ‘slechte’ dagen brengen de chauffeurs van Samusocial hem daarheen. Cyryl legt ook uit dat zijn verblijf in een medisch centrum betekent dat hij zijn dagen niet in het ziekenhuis hoeft door te brengen, wat des te beter is. “Want daar zijn de mensen verdrietig, ze wenen, je bent er alleen, het is moeilijk om positief te blijven daar, terwijl er bij Samusocial leven is, je kunt naar buiten, je bent vrijer en je hebt vrienden”.
Cyryl is een van de 45 mensen die om medische redenen worden opgevangen in het centrum voor kwetsbare personen van Samusocial, dat in totaal 160 mensen opvangt. 

Cyryl-medihalte

Wenst u meer te weten over Samusocial? Klik hier en vind al onze actualiteit terug!

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.