Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

De Nationale Loterij steunt Samusocial, bedankt!

16/03/2022

Hartelijk dank aan de spelers van de Nationale Loterij: dankzij hen steunt de Loterij ook dit jaar weer de werking van Samusocial!

Onze mobiele hulpploegen ontmoeten dag en nacht veel daklozen in de straten van Brussel. De laatste dagen is een extra mobiel team ingezet om Oekraïense, maar ook Afghaanse, Syrische en Iraakse vluchtelingen te helpen en te begeleiden , die buiten moeten slapen in afwachting van de registratie van hun asielaanvraag. De hele winter lang hebben onze straatwerkers dekens en hygiënesets uitgedeeld, gefinancierd door spelers van de Nationale Loterij, waaronder een complete toiletset: tandenborstel, tandpasta, shampoo, douchegel, deodorant, nagelknipper, wattenstaafjes, oordopjes,…

Rafaël, coördinator van de dagpatrouille, legt uit dat de winter extra risico’s met zich meebrengt voor mannen, vrouwen en gezinnen die buiten slapen: “Mensen op straat zijn nog kwetsbaarder omdat het risico op onderkoeling groter is! Vooral alcohol- en drugsgebruikers lopen gevaar, want zij voelen de kou minder snel en beschermen zich niet altijd goed.

Rafaël wijst er ook op dat de straatpatrouilles in de winter vooral aandacht moeten hebben voor mensen met geestelijke gezondheidsproblemen: zij zijn minder goed in staat zijn om zich goed te bedekken en zich tegen de weerselementen te beschermen.

Maatschappelijk werkers en verpleegkundigen zijn extra waakzaam bij koud weer. Ze blijven dan de meer afgelegen buurten opzoeken om iedereen die hulp nodig heeft op te vangen. Ze zorgen er ook voor dat gezinnen in de centra terecht kunnen. “Als er plaats is voor gezinnen in de opvanghuizen, dan dringen we erop aan dat ze onderdak zoeken om hun kinderen tegen de winterkou te beschermen“, voegt Rafael eraan toe.

De winterhulpactie met steun van de Nationale Loterij wordt de komende weken voortgezet!

 

 

Meer weten? Klik hier voor alle nieuws van Samusocial.

 

©Fotos KRISTOF VADINO

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.