Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Stand van zaken: gisteravond vonden 1.619 mensen onderdak in de opvangcentra van Samusocial

11/02/2022

Op donderdag 10 februari werden 1.619 personen gehuisvest in de verschillende opvangcentra van Samusocial, verspreid over 12 centra in 9 Brusselse gemeenten.

Waaronder:

  • 358 geïsoleerde mannen;
  • 177 geïsoleerde vrouwen;
  • 465 personen als lid van een gezin (152 gezinnen), waarvan 272 kinderen;
  • 619 asielzoekers.

 

5 centra voor noodopvang van Samusocial bieden dagelijks onderdak aan honderden personen: één van de centra is uitsluitend voor de opvang van vrouwen bestemd. Twee andere centra zijn voor gezinnen, die beschikken over privékamers. Nog een ander centrum is gewijd aan geïsoleerde mannen en ten slotte is er een centrum voor alleenstaande kwetsbare vrouwen en mannen, met inbegrip van personen die nauwlettend medisch toezicht nodig hebben.

Samusocial ontwikkelt ook twee ‘Housing’ structuren: deze transitwoningen zijn bestemd voor alleenstaande vrouwen en alleenstaande moeders.
Alle opgevangen personen genieten van het gratis dienstenaanbod van Samusocial, dat naast residentiële opvang van 24u/24, warme maaltijden, toegang tot sanitaire voorzieningen en psychologisch-medisch-sociaal toezicht omvat. Het uiteindelijke doel van de begeleiding van de sociale teams blijft immers de oriëntatie van personen naar oplossingen om blijvend van de straat te geraken.

Samusocial stelt alles in het werk om een beleid te voeren waarbij de meest fragiele personen, en in het bijzonder vrouwen en gezinnen, niet worden geweigerd, voor zover er plaatsen beschikbaar zijn.

3 centra voor verzoekers van internationale bescherming worden ook beheerd door Samusocial, gemandateerd door het federale agentschap Fedasil : deze centra verwelkomen alleenstaande mannen, alleenstaande vrouwen, personen in gezinsverband en Niet Begeleide Vreemdelinge Minderjarigen (NBVM).

De mobiele teams blijven dag en nacht de meest kwetsbare mensen op straat bereiken en blijven bijzonder waakzaam tijdens de winterperiode.

Lees ons artikel om te ontdekken hoe een nachtmaraude verloopt.

Meer weten? Klik hier voor alle nieuws van Samusocial.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.