Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Voor Christophe begint een nieuwe levensfase: nog even en hij heeft een eigen stek!

23/05/2023

Weet u nog? Vorig jaar leerden we Christophe kennen. In het kader van een UITWEG project in gezamenlijk beheer van Samusocial, L’Ilot, Hoeksteen-Pierre d’Angle, Diogenes et SMES kon hij toen terecht in een transitwoning tot hij een eigen appartement had gevonden. Wel, nu is het zover ! Hij is nog slechts enkele formaliteiten van zijn eigen appartement verwijderd. 

We ontmoeten Christophe nog een laatste keer vóór hij intrekt in een privéwoning. Met hulp van de verschillende maatschappelijk werkers is Christophe op zoek gegaan naar een appartement. Eén van hen kwam elke week bij hem langs om te kijken hoe zijn zoektocht vorderde. Dankzij de steun van de Samusocial-teams en maar ook door zijn eigen doorzettingsvermogen is Christophe stilaan goed op weg naar een stabiel bestaan.

Christophe heeft een turbulent leven achter de rug. Maar hij is erin geslaagd zijn beproevend verleden als ex-gevangene, zijn dakloze periode en zijn verslavingsproblemen te boven te komen. Dat ligt allemaal achter mij,” zegt hij. Vandaag kan Christophe met trots melden dat hij de strijd tegen de harddrugs heeft gewonnen: “Ik ben nu drie jaar clean”, zegt hij trots. Nu is Christophe vastbesloten al zijn energie te richten op zijn eigen geluk. Er is alvast zijn passie voetbal – hij gaat graag naar het stadion om de wedstrijden van zijn favoriete teams bij te wonen – en hij verzorgt zichzelf – hij gaat naar doktersafspraken toe en kijkt vooruit naar de toekomst. Hij zit al in zijn hoofd met de spullen die hij wil kopen voor zijn nieuwe appartement. Ik krijg binnenkort een prachtige tv, met alle denkbare zenders,” klinkt het enthousiast.

Want het is inderdaad zover, na lang zoeken samen met Samusocial heeft Christophe een woning gevonden die perfect bij hem past: Dit is het appartement dat ik wilde” zegt hij met een grote glimlach. Zijn nieuwe woonplek ligt ver van zijn vroegere leven, al die plaatsen die hem herinneren aan zijn verleden en de negatieve ervaringen die hij achter zich wil laten. Met dit appartement verwijs ik al die foute dingen naar een andere wereld!” zegt hij opgelucht.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Christophe, die resoluut vooruitkijkt en een job wil zoeken zodra hij is verhuisd. Hij is vastbesloten om voortaan gezonde banden te onderhouden met zijn omgeving en de strijd met zijn verslaving vol te houden. Wat hij vandaag meemaakt, is het grootste bewijs dat het verleden je toekomst niet hoeft te bepalen.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.