Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Het project Uitweg

Het project Uitweg biedt toegang tot een geïndividualiseerde transitwoning voor een beperkte periode. Dit project werd opgestart in 2020 en wordt samen beheerd door vijf partners uit de sector daklozenhulp: Samusocial, Hoeksteen, SMES, ‘t Eilandje en Diogenes.

De doelstellingen inzake maatschappelijk werk variëren naargelang van de socio-administratieve situatie van de begeleide persoon. Naargelang van de gekozen werkpijler staat een speler in voor de verwijzing van de opvolging die omvat:

  • intrek in een woning;
  • globale psychosociale begeleiding aangepast aan de behoeften van de persoon (administratieve rechten verkrijgen, toegang tot zorgverlening, verbetering van het welzijn, van de motivatie, invoering van een stabiel professioneel netwerk om het isolement te doorbreken….).

Samenwerking met de lokale spelers bevordert ook het gemeenschappelijke werk, de creatie van banden en sociale samenhang.

Ongeacht de gekozen werkpijler, dragen de bewoners van de appartementen financieel bij aan het project naargelang van hun persoonlijke situatie. Elk statuut wordt bepaald op basis van het inkomen van de persoon en evolueert in de loop van het project.

Het project Uitweg werkt met overeenkomsten van precair gebruik ondertekend met Openbare Vastgoedmaatschappijen (OVM), Sociale Vastgoedkantoren (SVK) en andere openbare spelers op het vlak van huisvesting.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.