Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Telefoonpermanentie – het groen nummer: 0800/99.340

Onze telefoonpermanentie is elke dag van het jaar en 24 uur per dag bereikbaar om verzoeken om hulp, onderdak en informatie te beantwoorden en in te gaan op persoonsbeschrijving van mensen in nood.

We ontvangen dagelijks honderden oproepen en leiden de sociale noodhulp in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in goede banen. Concreet hebben onze regulatoren de volgende taken:

  • luisteren naar mensen die in nood verkeren om de meest geschikte interventiemethode vast te stellen (opvang, sociale informatie, zending van een mobiel team, doorverwijzingen naar andere diensten …);
  • de persoonsbeschrijvingen van mensen in nood analyseren en de mobiele hulpteams laten weten welke interventies ze moeten uitvoeren;
  • een band opbouwen met de diensten waarnaar het mobiele team de opgevangen personen zal doorverwijzen (ziekenhuis, nachtverblijf, OCMW, schuldbemiddelingsdienst …) ;
  • instaan voor de coördinatie van het vervoer tussen de verschillende centra.

Via het groene nummer kunnen de persoonsgegevens worden verzameld die nodig zijn voor de sociale begeleiding. Het vormt het zenuwcentrum van Samusocial en regelt de aanvragen en interventies.

Iedereen die onderdak nodig heeft, kan een beroep doen op onze diensten.

We moedigen particulieren aan om ons te waarschuwen als ze weet hebben van mensen die duidelijk in nood zijn.

Een dakloze lijkt alleen te zijn bij vrieskou? Iemand is zijn woning kwijt en weet niet waar naartoe voor hulp? Bel 0800 99 340.

Een dakloze lijkt alleen te zijn bij vrieskou? Iemand is zijn woning kwijt en weet niet waar naartoe voor hulp? Bel 0800 99 340.
close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.