Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

8 maart, internationale dag van de vrouwenrechten : Norah, een alleenstaande moeder, neemt het woord

08/03/2022

Op deze internationale dag van de vrouwenrechten, delen we met u graag de getuigenis van Norah*, mama van een driejarige kleuter.

Norah kwam enkele dagen geleden aan bij Samusocial. Ze is het slachtoffer van partnergeweld. Morgen gaat Valentine, onze psychologe, in gesprek met haar, maar ze was bereid bij ons een tipje van de sluier te lichten over haar toestand.

“Ik denk dat, wanneer je als mama bij Samusocial belandt, jouw toestand per definitie breekbaar is. Zoals ik heeft ze iets zeer moeilijks meegemaakt; ze is gebroken. Daarom is het belangrijk veel aandacht te besteden aan de relatie tussen de mama en het kind. Om een gelukkige mama te worden, die haar negativiteit niet op haar kind projecteert, heeft ze steun en een luisterend oor nodig.”

Als alleenstaande moeder moet je altijd keuzes maken. Je denkt nooit aan jezelf, maar altijd aan je kind. Mijn zoon is mijn prioriteit. Ik ben een jonge vrouw van 30 dagen. Het spreekt voor zich dat ik mooi voor de dag wil komen, dat ik naar de bioscoop wil, maar dat doe ik allemaal niet. Ik hoop tweedehands speelgoed voor hem. Mijn kind gaat boven alles en iedereen. In de toekomst hoop ik stabiliteit te vinden. Ik zal nooit vergeten wat ik heb meegemaakt, maar ik zal proberen er zo goed mogelijk mee om te gaan.”

Met deze woorden ronden we onze reeks “Woorden van alleenstaande moeders” af. Wilt u de volledige reeks ontdekken, lees dan de getuigenissen van Vanessa, Sarah, Jennifer et Dalila. Die vrouwen, die alleenstaande vrouwen, vechten dag na dag. Ze verblijven in het omvangcentrum van Samusocial dat specifiek is ingericht voor gezinnen met kinderen. Sinds 2020 staat ons Louizacentrum ook in voor een niet-gemengde opvang die exclusief voor vrouwen is georganiseerd. Verleden nacht verwelkomde onze centra 182 vrouwen, niet zelden slachtoffers van partnergeweld. Achter dit cijfer schuilen minstens evenveel realiteiten waarin onze teams inzichten proberen te verwerven om een zo adequaat mogelijke begeleiding te kunnen voorzien.

 

Wenst u andere getuigenissen te ontdekken? (Her)ontdek dan onze reeks van Vrouwenportretten door te surfen naar: onze e-tentoonstelling “Vrouwen”.

 

U wenst de realiteit op de voet te volgen ? Klik hier en krijg toegang tot alle nieuwtjes van Samusocial.

 

* Schuilnaam

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.