Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Casa Vesta en Casa Frida

Casa Vesta en Casa Frida zijn transitwoningen voor alleenstaande vrouwen en en ouders.

De transitopvang en -huisvesting wil het isolement doorbreken door globaal en multidisciplinair te werken.

De belangrijkste opdracht: mensen uit de grote noodcentra halen voor wie de woonplaats een primordiale factor is om administratieve situaties (inkomen, gezinstoelagen, openen van een bankrekening,…), medische (medische kaart, ziekenfonds, huisarts,…) en verblijfsituaties enz. te deblokkeren

In de praktijk: een geïndividualiseerde begeleiding en een persoonlijk project, samen opgebouwd met de bewoners in de loop van regelmatig gesprekken; globale, te bereiken doelstellingen tijdens de verblijfperiode met inachtneming van het ritme en het vermogen van elk om zijn middelen in te zetten.

De verblijfduur is vastgelegd op drie maanden, drie keer te verlengen volgens bepaalde voorwaarden. Er is ook begeleiding voorzien na het verblijf. De mensen die in Casa Frida waren, worden een jaar lang om de drie maanden gecontacteerd.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.