Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Step Forward

Samusocial beheert sinds juni 2015 een project van het type ‘Housing First’ (woning eerst) voor de 18-25 jarigen in een situatie van dakloosheid en grote kwetsbaarheid (verslavingen, mentale aandoeningen,…).

Deze structuur maakt het mogelijk om van de straat onmiddellijk naar een eigen woning te gaan. Zodra de jongere weer gehuisvest is, komt er begeleiding om hem te helpen de problemen op te lossen die hem op straat hebben gebracht.

Deze innovatieve aanpak ontwikkelt herintegratie via de woning, gericht op de specifieke behoeften van elk individu, vertrekkende van het principe dat de persoon gemakkelijker zijn problemen zal kunnen oplossen die hem op straat hebben gebracht als de kwestie van zijn woning opgelost is.

Om deze doelstelling te bereiken, helpt het multidisciplinair team de opnieuw gehuisveste begunstigde om een levensproject op te bouwen, zijn problemen te verhelpen (gezondheid, verslaving of vervreemding) en een nieuw zelfbeeld te ontwikkelen.

Samusocial en het OCMW van Brussel besturen deze structuur samen in partnership met verschillende verenigingen en instellingen (HermesPlus, CHU St-Pierre, Transit, La Rencontre/Source, Jamais Sans Toit), om de problematieken van deze jongeren in hun globaliteit (medisch-psychosociaal) te behandelen en op te volgen via het project.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.