Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Het centrum voor NBM

In mei 2023 opende Samusocial haar eerste opvangcentrum voor niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV’s) als antwoord op de toename van het aantal niet-begeleide minderjarige vreemdelingen in het Brussels Gewest die geen opvang hebben of in ongeschikte voorzieningen terechtkomen. 

Het centrum kan tot 90 jongens huisvesten die geen verslavingsproblemen hebben, met prioriteit voor jongeren met psychologische en/of medische kwetsbaarheden, voor een maximake duur van drie maanden. 

De opgevangen jongeren kunnen gebruik maken van een reeks diensten die voldoen aan hun primaire behoeften (residentiële opvang 7/7 en 24/24, maaltijden, en toegang tot sanitaire voorzieningen) en van een ondersteunings- en begeleidindsprogramma met psycho-medisch-sociale en juridische diensten. 

Het centrum biedt onderdak aan: 

  • niet-begeleide minderjarige asielzoekers die geregistreerd zijn bij de Dienst Vreemdelingenzaken
  • NBMV’s waarvan de leeftijd twijfelachtig is;
  • NBMV’s op doorreis die geen asielzoekers zijn (tussen 16 en 18 jaar oud)
close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.